Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită creează o societate pentru finanţarea evenimentelor sportive majore

Agerpres - Reuters
Arabia Saudita steag

Fondul suveran saudit a anunţat, duminică, crearea unei societăţi de investiţii menite să "accelereze creşterea sectorului sportiv" şi de "evenimente mondiale" în bogatul regat petrolier din Golf, care a atras recent numeroase staruri ale fotbalului.

De la Cristiano Ronaldo la Sadio Mane, trecând pe la Karim Benzema şi N'Golo Kante, mai multe vedete din campionatele europene au semnat pentru cluburi saudite, în timp ce Arabia Saudită a investit deja miliarde în evenimente mondiale, conform Agerpres.

Crearea SRJ Sports Investments "vizează accelerarea creşterii sectorului sportiv în Arabia Saudită şi în regiune", a anunţat Fondul public de investiţii (Public Investment Fund, PIF) într-un comunicat dat publicităţii.

Conform fondului suveran, SRJ Sports Investments va investi în "achiziţia şi crearea de noi drepturi de proprietate intelectuală pentru evenimente, în drepturile comerciale ale competiţiilor populare de prim plan şi în găzduirea marilor evenimente mondiale din Arabia Saudită".

Crearea acestei societăţi este destinată "întăririi poziţiei Arabiei Saudite în calitatea de una dintre principalele destinaţii mondiale pentru sport şi investiţii", s-a felicitat PIF.

Cluburile saudite de fotbal au recrutat un mare număr de vedete în ultimele luni, începând cu Cristiano Ronaldo şi apoi Karim Benzema, Jordan Henderson, Sadio Mane, N'Golo Kante şi Riyad Mahrez.

Kylian Mbappe şi Lionel Messi, în schimb, au declinat ofertele saudiţilor.

În afară de fotbal, Arabia Saudită finanţează şi circuitul de golf LIV Golf, concurentul PGA, şi a mai găzduit un Grand Prix de Formula 1.

De asemenea, circuitele profesioniste de tenis ATP şi WTA se află în atenţia saudiţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.