Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită execută 12 persoane prin decapitare cu sabia

theguardian.com

Numărul total de persoane executate în acest an ajunge la cel puțin 132, depășindu-le pe cele din 2020 și 2021 la un loc. Arabia Saudită a executat 12 persoane în 10 zile pentru infracțiuni legate de droguri, după o pauză de doi ani, potrivit unei organizații pentru drepturile omului. Valul de execuții, majoritatea decapitări cu sabia, sugerează că țara este pe cale să înregistreze un an record de execuții, în ciuda faptului că prințul moștenitor Mohammed bin Salman a promis anterior că va reduce astfel de pedepse, anunță hindustantimes.com.

Inculpații au fost condamnați la moarte după ce au fost încarcerați pentru acuzații non-violente legate de droguri și printre ei se numără trei pakistanezi, patru sirieni, doi iordanieni și trei saudiți, potrivit Telegraph. Cu aceasta, numărul total de persoane executate în acest an ajunge la cel puțin 132, depășindu-le pe cele din 2020 și 2021 la un loc, potrivit AFP.

În 2018, Mohammed bin Salman declarase că administrația sa a încercat să "minimizeze" pedeapsa capitală, doar cei găsiți vinovați de crimă sau omor prin imprudență fiind supuși pedepsei capitale. "Majestatea Sa, regele, nu se trezește și nu semnează orice vrea să semneze. El lucrează după lege, după carte", a declarat el pentru Time Magazine.

În 2020, au existat și alte indicii privind o înmuiere în ceea ce privește infracțiunile fără violență, după ce Arabia Saudită a propus modificarea legii pentru a pune capăt pedepsei cu moartea, în urma asasinării lui Jamal Khashoggi. Acesta fost ucis și dezmembrat de o echipă de asasini saudiți în consulatul regatului de la Istanbul în octombrie 2018.

Maya Foa, director al organizației pentru drepturile omului Reprieve, a declarat "Mohammed bin Salman și-a promovat în mod repetat viziunea sa de progres, angajându-se să reducă execuțiile și să pună capăt pedepsei cu moartea pentru infracțiuni legate de droguri. Dar, pe măsură ce un an sângeros de execuții se apropie de sfârșit, autoritățile saudite au început să execute din nou infractori din cauza drogurilor, în număr mare și în secret."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.