Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită: Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârșitul Ramadanului, va avea loc vineri

metro.co.uk
ramadan

Arabia Saudită a anunţat joi că Eid al-Fitr, sărbătoarea musulmană ce marchează sfârşitul lunii sfinte de post a Ramadanului, va avea loc vineri în regat, informează AFP, citat de Agerpres.

Locul în care a luat naştere islamul şi unde are loc marele pelerinaj, hagealâcul, bogata monarhie din Golf găzduieşte cele mai sfinte locuri ale acestei religii, precum Mecca şi Medina, şi păstrează astfel o influenţă deosebită în întreaga lume musulmană.

"Mâine, vineri, va fi prima zi a Eid al-Fitr", joi fiind ultima zi de post a Ramadanului, a anunţat cabinetul regal, citat de agenţia oficială de presă SPA.

Data Eid al-Fitr este determinată de observarea semilunii, în conformitate cu calendarul lunar musulman, care diferă de calendarul gregorian.

Alte ţări din regiune, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Libia, Iordania, Sudan, Egipt şi Algeria îşi vor începe sărbătorile vineri, în timp ce în Oman, Iran, Irak Eid se va sărbători sâmbătă.

În Liban şi Libia, ţări sfâşiate de diviziuni profunde, Eid al-Fitr va fi celebrat de unii vineri şi de alţii sâmbătă.

Postul Ramadanului, unul din cei cinci piloni ai islamului, este respectat de milioane de musulmani din întreaga lume. În această lună, musulmanilor le este interzis să bea, să mănânce şi să întreţină relaţii sexuale de la răsărit până la apusul soarelui.

Dincolo de dimensiunea religioasă, Ramadanul şi Eid al-Fitr sunt şi o oportunitate pentru reunirea familiei şi a comunităţii.

Eid al-Fitr este marcat şi de gesturi de caritate faţă de cei mai săraci, generozitatea fiind puternic încurajată în această perioadă a anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.