Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită intervine militar în Yemen

Arabia Saudită a lansat o operaţiune militară în Yemen implicând "mai mult de zece ţări" pentru a-l apăra pe preşedintele yemenit, Abd Rabbuh Mansur Hadi, contestat de rebelii şiiţi houthis, a anunţat miercuri ambasadorul regatului saudit la Washington, potrivit AFP. 

"Operaţiunea are ca scop să apere guvernul legitim al Yemenului şi să împiedice ca mişcarea radicală houthi (sprijinită de Iran) să preia controlul asupra ţării", a explicat Adel Al-Jubeir, în cursul unei conferinţe de presă. 

Pentru moment, operaţiunile se limitează la bombardamente aeriene asupra diferitelor ţinte din jurul Yemenului, însă alte forţe militare sunt deja mobilizate, iar coaliţia "va face tot ce va trebui", a adăugat el. 

Ambasadorul nu a precizat care ţări participă la operaţiune, însă a menţionat că au avut loc "strânse consultări cu mulţi aliaţi şi, în special, cu Statele Unite". 

"Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul acestor discuţii", a adăugat diplomatul saudit. 

"Avem o situaţie în care există miliţii ce controlează sau ar putea controla rachete balistice, arme grele şi o forţă aeriană", a avertizat el, subliniind că înaintarea rebelilor houthis nu poate fi tolerată.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.