Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou moment tensionat între Arabia Saudită și Liban: ambasada saudiților primește amenințări cu moartea la Beirut

liban arabia saudita liban

Ministrul de interne libanez a cerut miercuri forțelor de securitate să investigheze amenințările cu moartea la adresa ambasadei Arabiei Saudite în Liban, după ce ambasadorul Arabiei Saudite în Liban a distribuit pe contul său de Twitter o înregistrare care conținea astfel de amenințări.

Ministrul de interne Bassam Mawlawi a declarat că ordinul său se bazează pe "preocuparea sa pentru interesul și securitatea Libanului și pentru bunele relații cu națiunile frățești, în special cu Regatul Arabiei Saudite", se arată într-un comunicat al ministerului, relatează Al Arabiya.

Ambasadorul saudit Walid al-Bukhari a distribuit anterior un tweet de pe un cont pro-saudit care conținea o înregistrare a unui bărbat, despre care ministerul de interne crede că este un cetățean saudit care locuiește în suburbiile sudice ale Beirutului, un bastion al Hezbollahului susținut de Iran. .

În declarația ministerului de interne se precizează că acesta este "căutat de autoritățile saudite pentru infracțiuni teroriste".

Bărbatul spune că, dacă se întâmplă ceva cu vreun membru al familiei sale, "niciun angajat al ambasadei saudite nu va rămâne în viață... Îi voi anihila pe toți cei din ambasada saudită, pe toți cei care au legătură cu ambasada saudită".

Ambasada saudită din Liban nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, iar centrul de presă al guvernului saudit nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Unii oficiali libanezi au încercat să îmbunătățească legăturile cu Arabia Saudită, după ani de declin din cauza influenței crescânde în Liban a Hezbollah, un grup clasificat atât de Riad, cât și de SUA ca fiind un grup terorist.

Relațiile au atins un nivel minim anul trecut, când Arabia Saudită a interzis importurile de bunuri libaneze din cauza preocupărilor legate de contrabanda cu droguri și apoi și-a rechemat ambasadorul după comentariile critice ale unui ministru pro-Hezbollah.

Ambasadorul s-a întors la începutul acestui an, iar de atunci Arabia Saudită a promis un sprijin financiar limitat pentru sectorul sanitar libanez, împreună cu Franța, care a condus eforturile internaționale pentru reangajarea Arabiei Saudite în Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.