Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită - Ministrul pentru pelerinaje a fost destituit

Agerpres - Reuters
Arabia Saudita steag

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a destituit vineri printr-un decret pe ministrul pentru pelerinaj, Mohamed Benten, informează agenţia oficială de presă SPA, preluată de Reuters. Pelerinajul la Mecca aduce anual ţării miliarde de dolari.

În locul lui Benten, care ocupa funcţia din 2016, a fost numit ministrul de stat Isaam ben Saeed. Suveranul nu şi-a motivat deciziile.

Ministrul răspundea de organizarea ritualurilor islamice haj şi umrah, pe drumul spre Mecca şi respectiv în interiorul oraşului sfânt pentru musulmani.

Regatul saudit are rolul de mare prestigiu de ocrotitor al locurilor sfinte ale islamului - Mecca şi Medina - şi de organizator al pelerinajelor. Amploarea acestora a fost mult redusă anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus; pentru prima dată în epoca modernă, musulmanii din alte ţări nu au putut îndeplini ritualul de mare importanţă pentru religia lor.

Companiile implicate în domeniu au fost afectate puternic de măsurile restrictive ale guvernului de la Riad. Înainte de epidemie, peste 1.300 de hoteluri şi sute de magazine ofereau pelerinilor servicii non-stop.

Săptămâna aceasta, una din cele mai mari companii imobiliare saudite, Jabal Omar, a obţinut un credit de 1,6 miliarde de riali (427 milioane de dolari), garantat de Ministerul saudit de Finanţe, de la banca Saudi Fransi, după pierderile suferite de interdicţiile de deplasare la Mecca. Anterior, agenţia SPA anunţase că regele Salman a aprobat o serie de iniţiative în sprijinul firmelor şi persoanelor din sectorul turistic, pentru a atenua efectele economice ale epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.