Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schema saudită. Regatul arab încălzește Europa și ajută și Rusia

voanews.com
petrol

Arabia Saudită cumpără combustibil din Rusia și își vinde propria producție în UE, scrie Bloomberg. În acest fel, Europa este aprovizionată cu carburant fără ca sancțiunile impuse petrolului rusesc să fie încălcate, Arabia Saudită face bani, iar Rusia reusește să-și vândă din stocuri.

Regatul saudit a importat 174.000 de barili pe zi de motorină și benzină din Rusia în aprilie și chiar mai mult în această lună, arată datele compilate de Bloomberg de la firma de analiză Kpler. În același timp, a devenit cel mai important furnizor al Europei.

Țara din Orientul Mijlociu nu trimite în Europa același combustibil rusesc pe care îl importă, pentru că ar încălca sancțiunile Uniunii Europene. â Combustibilii exportați provin din producția internă a Arabiei Saudite .

Schema reprezintă un exemplu al modului în care piața petrolului a absorbit până acum sancțiunile occidentale impuse Rusiei și plafonul de preț asupra vânzărilor de petrol rusești, permițând țițeiului și combustibililor din Rusia să continue să curgă în volume mari.

Arabia Saudită a devenit luna trecută al doilea cel mai mare exportator de motorină și benzină din lume, potrivit Kpler. Aproximativ 35% din exporturile totale au mers către țările din Uniunea Europeană și Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.