Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită: Poliţia a dejucat o acţiune teroristă la Mecca

mecca

Forţele de securitate saudite au dejucat vineri o acţiune "teroristă" contra Marii Moschei de la Mecca, primul loc sfânt al Islamului, unde zeci de mii de credincioşi erau adunaţi, a anunţat Ministerul de Interne de la Riad, citat de AFP.

Un număr de 11 oameni, dintre care cinci poliţişti, au fost răniţi în urma prăbuşirii unei clădiri de trei etaje în care se baricadase un kamikaze ce s-a aruncat în aer, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului, într-un comunicat publicat de agenţia oficială Spa. 

Atentatorul sinucigaş făcea parte dintr-un grup "terorist", cu sediul în două cartiere din Mecca şi la Jeddah, capitala economică a regatului, şi din rândul căruia au fost arestaţi cinci membri, inclusiv o femeie, a adăugat ministerul. 

Atentatul dejucat era "iminent şi viza securitatea Marii Moschei şi cea a credincioşilor", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Conform acestuia, atentatorul kamikaze s-a aruncat în aer după ce a refuzat să se predea forţelor de securitate care au asediat o clădire de trei etaje, situată în incinta Marii Moschei şi unde acesta se baricadase. 

Şase cetăţeni străini şi cinci poliţişti au fost răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt. 

El a explicat că grupul "terorist" viza "locul cel mai sfânt" al musulmanilor şi executa "planuri dirijate din străinătate în scopul de a dăuna securităţii şi stabilităţii" regatului saudit. 

El nu i-a numit pe finanţatorii atentatului dejucat sau ţările care l-ar fi inspirat. 

Atentatul, dejucat într-un moment în care credincioşii erau adunaţi în număr mare la Marea Moschee pentru ultima vineri a Ramadanului, este al doilea de acest gen care vizează un loc sfânt al musulmanilor în Arabia Saudită. 

În iulie 2016, un atentat comis la Medina, al doilea loc sfânt al Islamului, a făcut patru morţi în rândul agenţilor de securitate, lângă Moscheea Profetului Mahomed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.