Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită pregătește invazia terestră în Yemen

yemen

Garda Naţională saudită, armata paralelă formată în principal din forţe terestre, a fost mobilizată pentru eventuale operaţiuni împotriva rebelilor şiiţi în Yemen, a indicat marţi agenţia oficială SPA, fără să precizeze rolul său exact, relatează AFP. 

Ministrul Gărzii Naţionale, Prinţul Mitab ben Abdallah, s-a declarat ''onorat'' de ''decizia'' Regelui Salman referitoare la ''participarea forţelor Gărzii Naţionale'' la operaţiunea din Yemen, a precizat SPA. 

Garda Naţională, formată din 75.000 de membri activi şi 25.000 furnizaţi de triburi, este o forţă autonomă dotată cu minister propriu şi care are un rol atât în domeniul securităţii interne cât şi în cel al apărării convenţionale. Ea este considerată garda pretoriană a dinastiei Al-Saud. 

Prinţul Mitab a afirmat că ''toate forţele Gărzii Naţionale sunt gata să-şi îndeplinească rolul alături de alte corpuri ale armatei'', potrivit agenţiei. 

În principal mecanizată, Garda Naţională este pe cale de a se echipa cu avioane AH6i şi elicoptere Apache şi Black Hawk. 

Până în prezent, aviaţia saudită a fost în prima linie în operaţiunea declanşată pe 26 martie de către Ryad cu alte ţări arabe pentru a opri înaintarea rebelilor şiiţi în Yemen, care au legături cu Iranul. AGERPRES

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.