Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită şi-a dat acordul pentru achiziţionarea a 48 de avioane Eurofighter Typhoon (BAE)

arabia saudita harta

Marea Britanie a semnat un protocol de acord pentru achiziţionarea de către Arabia Saudită a 48 de avioane de luptă Eurofighter Typhoon, a anunţat vineri grupul de apărare britanic BAE Systems, potrivit AFP. Acest acord, a cărui valoare nu a fost deocamdată anunţată, a fost încheiat cu ocazia unei vizite a prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman Al Saud în Regatul Unit. BAE Systems, care face parte din consorţiul european Eurofighter, cuprinzând de asemenea Airbus şi Finmeccanica, salută "o etapă pozitivă" spre concretizarea contractului cu Arabia Saudită pe care intenţionează să o "susţină în modernizarea forţelor armate".

Anunţul confirmă interesul Arabiei Saudite pentru acest tip de avion şi este rezultatul discuţiilor în curs cu această ţară. Arabia Saudită a primit deja 72 de aparate comandate în urmă cu zece ani. Dacă acest anunţ va fi finalizat prin semnarea unui contract definitiv, el ar reprezenta o gură de oxigen pentru programul Eurofighter, în aşteptarea unui alt contract important, după încheierea negocierilor cu Qatarul privind 24 de avioane în valoare de 8 miliarde de dolari, conform Agerpres.

Diminuarea producţiei avioanelor Eurofighter constrânsese grupul BAE Systems să anunţe în octombrie 2017 suprimarea a 1.400 locuri de muncă în secţiunea sa aeronautică. Acest avion, lansat în 2003 şi care a fost comandant în aproape 600 de exemplare de opt ţări până în prezent, este fabricat în cadrul unui program încheiat între patru ţări (Marea Britanie, Germana, Italia şi Spania). Performanţele la export ale acestui avion, important concurent al aparatului Rafale produs de grupul francez Dassault, au fost relativ modeste până în prezent, doar patru ţări (Austria, Arabia Saudită, Kuweit şi Oman) comandând în plus faţă de cele patru ţări participante la proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.