Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită trimite un avertisment direct Israelului: vor fi 'repercusiuni foarte grave' pentru luarea cu asalt a oraşului Rafah

Shutterstock
arabia saudita israel

Ministerul de Externe din Arabia Saudită a avertizat privind ”repercusiunile foarte grave ale luării cu asalt şi vizării” oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, relatează CNN, citat de news.ro.

”Regatul îşi exprimă respingerea categorică şi condamnarea fermă a deportării lor forţate şi îşi reînnoieşte solicitarea pentru o încetare imediată a focului”, a arătat ministerul, într-o declaraţie.

Premierul Benjamin Netanyahu a dat instrucţiuni armatei israeliene să facă planuri pentru ”evacuarea populaţiei” din Rafah, adică aproximativ 1,3 milioane de persoane, dintre care multe au fost deja strămutate din alte părţi ale enclavei şi care afirmăţ că nu mai au unde să meargă.

Ministerul saudit afirmă că a viza Rafah constituie o violare a dreptului internaţional şi ”confirmă nevoia unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a împiedica Israelul să cauzeze un dezastru umanitar iminent”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.