Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită va organiza primul său Mare Premiu de Formula 1

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Arabia Saudită a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru găzduirea primei sale curse de Formula 1 în data de 5 decembrie, transmite AFP, care citează un responsabil al comitetului de organizare.

Marele Premiu al Arabiei Saudite este prevăzut în nocturnă pe 5 decembrie la Jeddah şi va fi penultima cursă a sezonului 2021 care va cuprinde un total de 22, un record în pofida pandemiei de coronavirus.

Conform sursei AFP, care şi-a păstrat anonimatul, autorităţile saudite s-au lansat într-o ''cursă contracronometru'' pentru a finaliza toate pregătirile la timp, care continuă 24 din 24 de ore.

În pofida crizei sanitare, Marele Premiu suscită o cerere mare de bilete, a asigurat şeful Federaţiei saudite de automobilism şi motociclism, prinţul Khalid bin Sultan, la începutul săptămânii.

Cursa va avea loc pe un traseu stradal şi va fi cel mai rapid din calendar, cu o viteză medie ce poate ajunge la 250 km/h, conform organizatorilor.

Circuitul are o lungime de 6,175 km şi include 27 de viraje, devenind al doilea cel mai lung din calendarul Formulei 1.

Regatul saudit a găzduit deja alte evenimente cu motor, precum Raliul Dakar şi Formula E, rezervată monoposturilor electrice.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului critică regulat organizarea de evenimente sportive de amploare în Arabia Saudită, destinate să ''albească'' imaginea unui regat care duce o politică dură de represiune împotriva vocilor critice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.