Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabii sunt înaintea europenilor: Qatar şi Dubai au început vaccinarea împotriva COVID-19

vaccinare antigripala

Autorităţile din Qatar şi din emiratul Dubai au demarat miercuri campaniile de vaccinare împotriva maladiei COVID-19, în cadrul cărora au prioritate persoanele vârstnice şi angajaţii din prima linie a sectorului medical, informează AFP.

Începerea vaccinărilor în Dubai, unul dintre cele şapte emirate din componenţa Emiratelor Arabe Unite, are loc la o zi după livrarea primelor doze ce conţin vaccinul produs de alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech, scrie agerpres.ro.

Citește și: Clotilde Armand, făcută praf: ‘E bună și ca brad de Crăciun’

Angajaţii - localnici şi cetăţeni străini - din serviciile de ambulanţă, poliţie şi rutiere din Dubai se numără printre primele persoane care vor fi vaccinate, a precizat pe Twitter Biroul de Informaţii din acest emirat.

Un prim lot cu doze de vaccin Pfizer-BioNTech a sosit marţi pe calea aerului la Dubai provenind de la Bruxelles, potrivit agenţiei de presă WAM. Compania aeriană Emirates a precizat că a realizat acest transport în regim de gratuitate.

Citește și: Circ total! Chemat la Tribuna Parlamentului, Florin Cîțu a fost huiduit! Ludovic Orban a reacționat imediat: ‘Cei care huiduie să se ducă pe stadion’

Potrivit Departamentului pentru Sănătate din Dubai, prima fază a campaniei de vaccinare îi vizează pe cetăţenii şi rezidenţii de peste 60 de ani, adulţii diagnosticaţi cu boli cronice şi persoanele care lucrează în sectoare implicate în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Guvernul federal, cu sediul la Abu Dhabi, cel mai important dintre cele şapte emirate, a anunţat marţi că a aprobat acest vaccin.

Citește și: Emilia Șercan și Oana Pellea, solicitare către Klaus Iohannis! Îi cer preșdintelui să nu accepte numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației

Emiratul Abu Dhabi a anunţat deja încă din 14 decembrie începerea vaccinărilor, la cinci zile după aprobarea vaccinului produs de gigantul chinez Sinopharm. Conform presei locale, cel puţin 45 de spitale şi clinici din acest emirat au fost aprovizionate cu vaccinul chinez.

Emiratele Arabe Unite au raportat aproape 200.000 de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, inclusiv aproape 650 de decese asociate maladiei COVID-19.

Citește și: Mircea Badea ironizează Guvernul Cîțu: ‘Îl susțin!!!’

În Qatar, prima persoană care a primit vaccinul a fost un profesor universitar în vârstă de 79 de ani, în prezent pensionar, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii şi difuzat sub forma unei notificări adresate utilizatorilor unei aplicaţii care monitorizează cazurile de COVID-19 şi care este obligatorie în această ţară.

Primele doze cu vaccin Pfizer-BioNTech au sosit luni de la Bruxelles în acest emirat bogat în gaze naturale, la doar câteva ore după aprobarea vaccinului de către autorităţile din Qatar. Vaccinul va fi gratuit şi accesibil tuturor rezidenţilor pe bază de voluntariat, potrivit autorităţilor locale.

Citește și: Clotilde Armand, făcută praf: ‘E bună și ca brad de Crăciun’

Qatar, care are o populaţie de sub 3 milioane de locuitori, a raportat 142.448 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, inclusiv 243 de decese.

În regiunea Golfului Persic, Kuweit şi Oman îşi vor începe campaniile de imunizare cu vaccinul Pfizer-BioNTech joi, respectiv duminică, în timp ce în Bahrain, care a aprobat vaccinurile Sinopharm şi Pfizer-BioNTech, această campanie a început deja.

Citește și: Circ total! Chemat la Tribuna Parlamentului, Florin Cîțu a fost huiduit! Ludovic Orban a reacționat imediat: ‘Cei care huiduie să se ducă pe stadion’

Arabia Saudită, ţara cel mai grav afectată din Peninsula Arabică, a început campania de imunizare, folosind vaccinul Pfizer-BioNTech, pe 17 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.