Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arad: Cercetat pentru contrabandă, un fost şef de Cabinet la IPJ şi-a recunoscut vinovăţia

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Judecătoria Chişineu Criş a primit un acord de recunoaştere a vinovăţiei de către inculpatul Cosmin Ionel Bratu, fost şef de Cabinet la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, cercetat penal după ce la locuinţa sa au fost găsite sute de pachete de ţigări de contrabandă, potrivit portalului instanţelor de judecată, informează agerpres.ro

Dosarul respectiv a primit termen de judecată pentru data de 17 mai. 

Conform legislaţiei în vigoare, urmare a faptului că persoana acuzată îşi recunoaşte vinovăţia, procurorul nu mai întocmeşte rechizitoriu, însă trimite instanţei acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Instanţa poate să condamne persoana, poate să renunţe la aplicarea unei pedepse, poate să amâne aplicarea unei pedepse, sau să dispună măsuri preventive - în funcţie de ceea ce constată. Totodată, pentru încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, pedeapsa prevăzută de lege trebuie să nu fie mai mare de şapte ani pentru infracţiunea respectivă. 

În iunie 2017, în urma unor percheziţii desfăşurate în judeţul Arad, inclusiv la domiciliul din localitatea Gurba al comisarului şef Cosmin Ionel Bratu, pe atunci împuternicit în funcţia de şef de Cabinet la IPJ Arad, anchetatorii au descoperit acasă la acesta peste 500 de pachete de ţigări netimbrate. 

Poliţistul a fost reţinut, procurorii solicitând arestarea preventivă a acestuia. Instanţa a decis cercetarea sa sub control judiciar. 

Cosmin Ionel Bratu a demisionat din Poliţie, încetându-şi raporturile de serviciu începând cu 15 septembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.