Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat joacă politic alături de USR: Șeful DSU a bătut palma cu oamenii lui Vlad Voiculescu

Radu Pop
arafat assmb

Aflat într-un „război rece” cu ministrul sănătății, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență bate palma cu oamenii USR pentru a intra pe teritoriul gestionat teoretic de Rafila.

Ieșit din plim-planul opiniei publice odată cu scăderea interesului față de pandemie, Raed Arafat se remarcă printr-un gest controversat. Secretar de stat în Guvernul PSD-PNL-UDMR, șeful DSU se afișează alături de oamenii lui Vlad Voiculescu, plantați în fruntea Administrației Spitalelor din Capitală.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.) anunță că a încheiat un protocol de colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (D.S.U.), valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creșterea nivelului de pregătire al elevilor cu privire la modul de comportare și acțiune în cazul situațiilor de urgență, în special al celor determinate de urgențe medicale.

Lucrurile nu se opresc însă aici, ci în baza protocolului DSU ar urma să participe la „perfecționarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susținerea, de către specialiștii în medicină de urgență ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor și asistenților din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB”.

Protocolul de colaborare a fost semnat de Raed Arafat, din partea DSU, și directorul general ASSMB, Cristian Pluta, și directorul general adjunct ASSMB, Oana Sivache, oamenii prin care filiala USR București, condusă de Vlad Voiculescu, exercită controlul asupra spitalelor din București.

Raed Arafat nu este la primul gest controversat în această primăvară, fiind acuzat chiar de ministrul sănătății că încearcă să acapareze prin DSU competențe care aparțin Ministerului Sănătății.

Disputa dintre Raed Arafat și Alexandru Rafila a început în luna aprilie, după ce MAI a supus dezbaterii publice un proiect de lege ce vizează reorganizarea instituţiei. Conform documentului, asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Sănătății a acuzat că nu a fost informat cu privire la acest proiect, ba chiar că instituția pe care o conduce nici nu s-ar fi aflat pe lista celor care trebuie să-și dea aviz., în condițiile în care Ministerul Sănătății este cel care finanțează în prezent serviciile medicale de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.