Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arată că e mărinimos: Vladimir Putin a dezvăluit ce planuri are cu 'opoziţia responsabilă'

interfax
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat sâmbătă pentru tratarea cu 'respect a opoziţiei responsabile', cu mai puţin de trei luni rămase până la alegerile prezidenţiale din Rusia, unde liderul de la Kremlin va încerca să obţină al patrulea mandat, relatează AFP.

''Trebuie să fie tratată cu respect opoziţia responsabilă şi capabilă să acţioneze'', a declarat Putin, invitat în cadrul congresului partidului de guvernământ, Rusia Unită, scrie agerpres.ro.

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

''A fi o astfel de opoziţie nu înseamnă doar a avea voinţa de a lupta contra puterii sau a o acuza de toate păcatele morale. Noi înşine ştim problemele cu care se confruntă ţara. A fi responsabil înseamnă a avea un plan clar de acţiuni pozitive'', a spus el.

În conferinţa sa de presă anuală desfăşurată la jumătatea lunii decembrie, şeful statului rus s-a declarat a fi singurul garant al stabilităţii în faţa unei opoziţii marginalizate.

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta

Devenit preşedinte al Federaţiei Ruse în anul 2000, Vladimir Putin se prezintă ca un candidat autodesemnat pentru alegerile din martie anul viitor şi pare sigur că va câştiga noul scrutin prezidenţial. El ar urma să îi aibă drept contracandidaţi pe liderul formaţiunii de extremă-dreapta, LDPR, Vladimir Jirinovski, pe candidatul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi pe candidata liberală şi jurnalista de opoziţie Ksenia Sobceak.

Partidul Rusia Unită i-a dat deja asigurări de susţinere lui Vladimir Putin. ''Acum şi în viitor, vă vom aduce tot sprijinul posibil'', a declarat liderul formaţiunii, premierul rus Dmitri Medvedev.

Citește și: Mutare bombă în televiziune: Ce vedetă revine la Antena 1

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu va putea candida la alegerile prezidenţiale din martie 2018 din cauza mai multor condamnări în justiţie, în special pentru deturnări de fonduri. Totuşi, el ar urma să fie desemnat candidat duminică, în cadrul unei reuniuni a susţinătorilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.