Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arbitrajul video, criticat DUR de starurile lumii: 'Ăsta NU e fotbal'

Cristiano Ronaldo

Modrici și ceilalți jucători ai Realului au protestat împotriva asistenței video, care a creat confuzie în semifinalele Mondialului cluburilor. VAR va fi folosit și la CM 2018!

Premieră mondială în fotbal. Video Assistant Referee (VAR) a fost folosit oficial într-o competiție FIFA și sistemul Hawk-Eye e deja contestat. Și de fotbaliști, și de antrenori. A creat confuzie și a dat erori la Mondialul cluburilor, anunță gsp.ro.

PRIMA SEMIFINALĂ

NACIONAL - KASHIMA 0-3

Miercuri, arbitrul maghiar Viktor Kassai a fost avertizat după un minut și jumătate asupra unui fault ignorat în careul columbian, timp în care meciul continuase. Atunci l-a atenționat asistentul video olandez Danny Makkelie, ce urmărise de mai multe ori reluările pe ecranele din fața sa.

A mai așteptat câteva zeci de secunde, spre surprinderea jucătorilor, care nu înțelegeau de ce s-a oprit partida. După ce a văzut el însuși repetarea fazei pe slow-motion la marginea terenului, Kassai a dictat penalty. Trecuseră 135 de secunde! Și a fost 1-0 pentru Kashima!

Citește și: Luis Suarez și-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2021

Dar nici asistentul video, nici "centralul" n-au observat ofsaidul în care se afla japonezul înainte de a fi agățat! Și centrarea se îndrepta chiar spre el, influențând jocul, deși FIFA pretinde contrariul. În plus, niponul a fost primul care l-a împins pe sud-american! "Tehnologia ne-a dezavantajat", a declarat la final Reinaldo Rueda, antrenorul lui Nacional.

A DOUA SEMIFINALĂ

AMERICA - REAL 0-2

Ieri, Ronaldo și madrilenii sărbătoreau al doilea gol în prelungirile partidei, când arbitrului paraguayan Enrique Caceres i s-a spus în cască să anuleze reușita. Inițial, VAR a crezut că a fost ofsaid. Și mexicanii au reluat jocul din terenul lor. După puțin timp, "centralul" a zis stop! A luat mingea și a pus-o la centru. VAR se lămurise: gol valabil. Când a reînceput întâlnirea? După un minut și 35 de secunde!

"Sistemul nu funcționează", s-a plâns Ronaldo. "Nu-mi place", a adăugat Benzema, completat de Zidane: "E ceea ce vrea FIFA, dar creează confuzie". Cel mai supărat a fost Modrici: "Ăsta nu e fotbal! Sper ca sistemul să fie abandonat repede. Toată lumea e bulversată".

"VAR a observat infracțiunea, dar decizia finală a fost luată de arbitru, după ce a văzut reluarea. Tehnologia a funcționat perfect"

Massimo Busacca, șeful arbitrilor FIFA

12 țări vor testa sistemul VAR în următorii doi ani: Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Portugalia, Cehia, Brazilia, SUA, Mexic, Australia și Qatar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.