Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ArcelorMittal Hunedoara și-a oprit temporar producţia, de la 1 decembrie, decizia fiind determinată de preţurile mari la energie electrică şi la gaz

www.magnanews.ro
energie electrică

ArcelorMittal a anunţat că a suspendat temporar, din 1 decembrie, producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe - Long Products, decizia fiind determinată de preţurile mari la energie electrică şi la gaz, anunță MEDIAFAX.

Citește și:  Gheorghe Dincă, noi MĂRTURII ȘOCANTE despre violurile din casa sa: Luiza Melencu l-a bătut pe Ștefan Risipițeanu

Fabrica are 640 de angajaţi şi 200 de contractori, producţia incluzând profile, ţagle rotunde şi corniere. ”Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major - nu mai este capabilă să concureze”, se arată într-un comunicat al companiei.

ArcelorMittal a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003 şi, de atunci, a investit 115 milioane euro pentru îmbunătăţiri tehnice şi de mediu.

Angajaţilor li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând „şomaj economic” pentru zilele rămase.

Citește și: Victor Ponta acuză PNL că face exact ca PSD: 'Cei mai mulţi pesedişti merg la PNL. PNL devine noul PSD'

Combinatul a încheiat primul semestru al anului cu afaceri de 272 milioane lei, faţă de 357 milioane lei în perioada similară din 2018, şi pierderi de 33 milioane lei, de trei ori mai mari decât în S1/2018, potrivit raportului financiar de la BVB. Uzina este controlată de grupul ArcelorMittal Holdings Elveţia, cu 96,5% din capital.

Anul trecut, ArcelorMittal Hunedoara a raportat o cifră de afaceri de 633 milioane lei şi pierderi de 46 milioane lei, faţă de 40 milioane lei în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.