Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arcul lui Darwin, formaţiunea de piatră din Insulele Galapagos, s-a prăbuşit din cauza eroziunii naturale (VIDEO)

arcul lui darwin

Arcul lui Darwin, formaţiunea de piatră renumită din Insulele Galapagos s-a prăbuşit din cauza ”eroziunii naturale”, scrie The Guardian.

Ministerul Mediului din Ecuador a anunţat printr-o postare pe Twitter că ”Arcul lui Darwin, o punte naturală de piatră aflată la mai puţin de un kilometru de Insula Darwin, din Galapagos, s-a prăbuşit”.

Formaţiunea de piatră a primit numele biologului britanic Charles Darwin şi zona în care era amplasată era cunoscută în rândul practicanţilor de scufundări, scrie Mediafax.ro.

Insulele se află la 1.000 de kilometri distanţă de Ecuador şi sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită diversităţii de specii şi plante.

La auzul veştii, mai multe organizaţii de conservare a monumentelor naturale s-au mobilizat şi au lansat mai multe campanii de strângere de fonduri.

Printre primele vedete care au ales să se implice este şi Leonardo DiCaprio, care a anunţat că va dona 43 de milioane de dolari pentru restaurarea Insulelor Galapagos. Suma donată de el va finanţa proiectele de restaurare a insulei Floreana, care găzduieşte peste 54 de specii de animale pe cale de dispariţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.