Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestarea lui Sorin Oprescu deschide calea candidaților anti-sistem la Primăria Capitalei

candidat

Arestarea lui Sorin Oprescu pentru fapte grave de corupție redeschide  jocurile pentru Primăria Capitalei. Până la acest moment, candidatura lui Sorin Oprescu, susținută de PSD, părea opțiunea câștigătoare, în condițiile în care liberalii nu au ieșit până acum cu un candidat de calibru pentru cea mai importantă funcție la alegerile locale de anul viitor.

VEZI și: Cine l-a turnat pe Sorin Oprescu la DNA

Acțiunea procurorilor anticorupție poate fi șansa candidaților anti-sistem la localele din 2016, mai ales în București, oraș în care și liberalii au probleme de imagine  după inculparea lui Andrei Chiliman .

Vezi și: Clipe de spaima pentru Oprescu. Ce a patit in arest

Ipoteza creșterii șanselor unui candidat-antisistem la Primăria Capitalei a fost enunțată și de analiștii care urmăresc cu atenție evoluția politicii în perspectiva alegerilor de anul viitor.

„Partidele sunt îngrijorate pentru că atât primarii lor în funcţie, cât şi candidaţii propuși pentru 2016 sunt cam din acelaşi aluat, şpăgari, indivizi organizaţi in grupari de interese puse pe transformarea administraţiei publice în sursa de îmbogăţire personală. Candidaţi din afara sistemului, ca Nicuşor Dan, au acum o alta perspectivă pentru alegerile de anul viitor“, susține analistul politic  Antonio Momoc, citat de Adevărul.

Vezi și: Moise Guran catre Oprescu: Ai crezut că tu nu ești prost ca Vanghelie?

Un punct de vedere similar are și Alina Mungiu Pippidi, care vorbește de necesitatea unui Contract de Bună Guvernare cu Bucureştiul , construit în jurul nucleului susținătorilor lui Nicușor Dan, la precedentele alegeri ,,Ne trebuie o altă clasă politică pentru Bucureşti, care să dea exemplul ţării întregi, care are mai puţine avantaje. Nu trebuie să ne mai trezim doar în turul doi, ca anul trecut (mulţumesc tuturor), şi doar la vot, trebuie să începem de la ce nu am făcut anul trecut şi vedem acum că nu a fost bine, un control al publicului în procesul de selecţie al candidatului şi oamenilor săi. Oameni competenţi şi dedicaţi să căutăm, mai mult de unul, şi hai să ne adunăm în stradă ca să plece primarii inculpaţi – altfel intrăm într-o fază nouă, a primarilor dovediţi penali dar în funcţie.,,susține Alina Mungiu Pippidi pentru romaniacurata.ro

Citeste si: Cine este jurnalistul din dosarul lui Oprescu?/ SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.