Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Arestarea sefului ANI, una dintre cele mai mari greseli din istoria Romaniei'

horia georgescu anrp

Arestare afostului sef al ANI Horia Georgescu, in momentul in care acesta inca isi exercita functia de presedinte al Agentiei, este 'una dintre cele mai mari greseli politico-juridice din istoria Romaniei' sustine jurnalistul Ion Cristoiu. Aceasta arestare crunca o umbra de indoiala asupra activitatii ANI pe care o considera mai buna decat cea a DNA.

"Cred că arestarea lui Horia Georgescu ca şef al ANI a fost una dintre cele mai mari greşeli politico-juridice din istoria României, din mai multe motive. Domnul Georgescu nu a fost înhăţat pentru activitatea de la ANI, a fost pentru o activitate anterioară. Trei personaje erau, despre care, dacă scriai un rând că aveai îndoieli, te lua dracu'. Că săreau imediat roboţeii... Alina Bica, Horia Georgescu şi Laura Codruţa Kovesi. Dacă aveai îndoieli în legătură cu activitatea ANI condusă de Horia Georgescu, erai omul corupţilor şi împotriva statului de drept. Din nenorocire, acţiunea asta, care putea fi făcută altfel, se îndreaptă împotriva a tot ce a făcut ANI. După părerea mea, ANI a fost mai bună decât DNA. ANI, din punct de vedere al luptei împotriva corupţiei, a făcut mult mai mult decât DNA. DNA instrumentează dosare grele. ANI reuşise să stăvilească această nebunie a primarilor cu incompatibilitatea. Dacă spui acum ceva despre DNA, îţi sar în cap", a declarat Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

Cristoiu considera ca putea fi urmarit penal in libertate si lasat sa demisioneze din fruntea ANI ca ulterior daca era intradevar necesar sa fie arestat fara a fi afectata la fel de mult imaginea institutiei.

In cazul lui Horia Georgescu ca şi în cel al Alinei Bica şi al lui Dorin Cocoş, se poate vorbi, in opinia lui Cristoiu, despre "un fenomen pe care DNA-ul nu vrea să meargă mai departe", şi anume "corupţia politică". Partidele, atrage atenţia Cristoiu, se finanţează din bani negri, iar multi dintre cei anchetati de DNA nu au facut acte de coruptie pentru ei insisi cat pentru partid.

"A intervenit, în ultimul timp, un fenomen numit 'corupţie politică', corupţia pentru partid. Omul ăsta sunt aproape sigur că aşa s-a întâmplat. Adică l-au pus în comisie, probabil că voia să ajungă mai mare, şi i-au zis: 'Fii atent, Horia, faci şi tu pentru noi ceva dacă vrei să ajungi şef la ANI.' (...) Omul ajunge acolo, e ambiţios, dar el nu face pentru el, o face pentru partid. (...) Ridzi n-a luat nimic pentru ea, a făcut pentru partid. A făcut o afacere de corupţie. Aceşti oameni vor fi foarte greu de convins că ei au fost corupţi. Ei au făcut pentru partid", a concluzionat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.