Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestările continuă înTurcia - Încă 82 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu Gulen au fost arestați

The Financial Express
Turcia steag

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 82 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua acuzată de Ankara pentru lovitura de stat eşuată din 2016, a anunţat marţi agenţia de presă de stat Anadolu, preluată de Reuters, potrivit Agerpres

Ankara îl acuză pe clericul musulman stabilit în Statele Unite Fethullah Gulen, care trăieşte în exil autoimpus în Pennsylvania din 1999, că a pus la cale încercarea de puci din iulie 2016. Gulen neagă orice implicare.

Poliţia este în căutarea a 42 de suspecţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în provincia de coastă Izmir (vest), dar de asemenea efectuează raiduri în alte 17 provincii, potrivit Anadolu. Potrivit agenţiei, autorităţile cred că suspecţii au fost apelaţi de membri ai reţelei Gulen de la telefoane publice.

Restul de 40 de suspecţi, inclusiv soldaţi activi, sunt căutaţi în cadrul unei operaţiuni în provincia centrală Konya, dar desfăşurată şi în alte 25 de provincii, potrivit Anadolu.

La aproape trei ani de la lovitura de stat eşuată, peste 77.000 de persoane au fost încarcerate în aşteptarea procesului, în timp ce aproximativ 150.000 din cadrul serviciilor publice, armatei şi altele au fost concediate sau suspendate de la locul de muncă într-o represiune la scară largă. Operaţiuni la scară largă au încă loc cu regularitate.

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului şi aliaţii occidentali ai Turciei au criticat scopul acestei represiuni, afirmând că Erdogan s-a folosit de puciul eşuat ca pretext pentru a înlătura disidenţa.

Guvernul a declarat că măsurile de securitate sunt necesare din cauza gravităţii ameninţării cu care se confruntă Turcia şi a promis eradicarea reţelei lui Gulen în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.