Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestările serii: Trei persoane, după gratii, alte 10, arest la domiciliu

arest1

Trei dintre inculpaţii în dosarul mitei pentru obţinerea permisului de conducere, în care sunt vizaţi examinatori de la Direcţia Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, au fost arestaţi. În acelaşi dosar, alte zece persoane au fost plasate în arest la domiciliu, de Tribunalul Bucureşti.

Citește și: Dacian Cioloș a DEMIS doi oameni din Guvern

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au reţinut 20 de persoane în dosarul "mită pentru permise auto" şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 16 dintre acestea, patru fiind plasate sub control judiciar.

Instanţa a decis miercuri arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi, plasarea în arest la domiciliu a 10 dintre ei şi cercetarea sub control judiciar a altor trei.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Traian Băsescu a explodat: Nu are cum să mă facă un mafiot ca el

Printre reţinuţi au fost agenţi de poliţie de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Procurorii Parchetul Tribunalului Bucureşti au anunţat marţi că în dosar sunt vizate 87 de persoane, printre care şi agenţi de la DRPCIV, instructori auto şi persoane care ar fi dat mită ca să treacă proba traseului, în dosarul privind obţinerea frauduloasă a unor permise de conducere, în perioada 2014 - 2015.

Citește și: Oana Cuzino a fost dată afară de la PRO TV

Potrivit Mediafax, mai mulţi instructori, persoane care ar fi dat mită pentru a obţine permisul de conducere, dar şi un poliţist şi-ar fi recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare.

Din probele administrate până în prezent rezultă că instructorii auto erau cei care se oferau să îi ajute pe cursanţi să promoveze proba practică a examenului de conducător auto, în schimbul unei sume de bani, spun anchetatorii.

Citeşte şi: DRAMĂ Un primar a decedat în timpul unei şedinţe de Consiliu

"Instructorul auto primeşte suma de bani (în general între 250 şi 350 de euro) de la elev sau de la o persoană apropiată acestuia, fie înainte de momentul examenului, fie imediat după aceea. Pentru anumite categorii de candidaţi (persoanele care au fost condamnate, persoanele care solicită redobândirea unui nou permis de conducere, persoanele ale căror dosare de şcolarizare se apropie de data de expirare a valabilităţii), instructorii auto solicită o sumă de bani mai mare, deoarece, la rândul lor, poliţiştii examinatori pretind mai mulţi bani", au precizat procurorii.

Citeşte şi: Salvarea a venit de la judecători: Veste mare pentru Gheorghe Mencinicopschi / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.