Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina vrea să facă bani cu chipul lui Messi / Foto

Foto Dalily Mail
messi bancnota messi

Banca Centrală a Argentinei „complotează să-i pună fața lui Lionel Messi pe o bancnotă de 1.000 de pesos” pentru a marca victoria naționalei la Cupa Mondială în Qatar. Messi a jucat un rol principal în naționala argentiniană care a câștigat prima Cupă Mondială de după cea din 1986. Oficialii din sectorul bancar sunt acum deschiși la o bancnotă comemorativă pentru a sărbători, conform ziarului britanic Daily Mail.

Deci, se dovedește că puteți pune un preț pe Lionel Messi. După ce atacantul talisman a condus Argentina spre prima lor victorie la Cupa Mondială din 1986 din Mexic, Messi a fost în centrul discuțiilor pentru a-și pune fața pe o nouă bancnotă de 1.000 de pesos.

Potrivit ziarului El Financiero, Banca Centrală a Republicii Argentina este nerăbdătoare să marcheze victoria istorică a echipei naționale în Qatar și lucrează la idee încă de dinaintea victoriei epice cu 4-2 în finala împotriva Franței.

Machetele bancnotei de 1.000 de peso discutate au devenit de atunci virale - cu fanii dornici să o vadă intrând în circulație. Este arătat și că o parte cheie a motivului din spatele bancnotei de 1.000 este că începe cu un „10” - numărul tricoului lui Messi pentru Argentina.

În timp ce fața zâmbitoare a lui Messi este pe o parte a bancnotei, porecla acestui grup „La Scaloneta” este formularea propusă pentru spate. Termenul a devenit sinonim cu această echipă de când Lionel Scaloni i-a succedat lui Jorge Sampaoli în 2018, ca antrenor. Sub domnia lui Scaloni, Argentina a câștigat Copa America 2021, prima Finalissima pe stadionul Wembley și Cupa Mondială FIFA 2022.

Dacă oficialii de la bancă continuă cu planul lor de a emite bancnota- despre care ei cred că ar deveni una de colecție pentru civilii argentinieni - nu ar fi prima lor afacere de a încrucișa moneda cu echipa națională. Ei au emis anterior monede comemorative când Argentina a câștigat prima sa Cupă Mondială în 1978. Au fost produse și monede comemorative cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea Evei Perón, fosta Primă Doamnă a Argentinei.

Messi a marcat de două ori în finala de duminică, în care Argentina a avut mai întâi un avans de 2-0, apoi a cedat teren ajungându-se la 3-2 în prelungiri în favoarea francezilor. Argentina câștigat cu 4-2 după loviturile de departajare.

Messi fost numit Jucătorul turneului și se va întoarce la Paris Saint-Germain în noul an, dornic să adauge Liga Campionilor la incredibilul său sezon 2022-23.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.