Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arheologii au găsit o nouă dovadă care confirmă evenimentele descrise în Biblie

O echipă de arheologi israelieni a prezentat luni un sigiliu din lut cu o vechime de 2.700 de ani care, spun aceştia, ar fi aparţinut unui lider al Ierusalimului pomenit în Biblie, informează Reuters.

Citește și: SURSE - Radu Mazăre nu a fugit singur în Madagascar: un alt GREU din dosar ar fi plecat cu el

Sigiliul, pomenit într-un manuscris ebraic ca ''aparţinând guvernatorului oraşului'', era cel mai probabil ataşat unei încărcături maritime sau trimis ca suvenir din partea guvernatorului, cea mai înaltă autoritate locală în Ierusalim la acea vreme, potrivit Autorităţii israeliene pentru antichităţi. 

Amprenta, de mărimea unei mici monede, înfăţişează doi bărbaţi în picioare, uitându-se unul la altul ca şi cum s-ar privi în oglindă, şi purtând haine cu dungi până la genunchi. Artefactul a fost descoperit lângă zidul vestic din Ierusalimul vechi. 

''Este o dovadă a relatării biblice a existenţei unui guvernator al oraşului Ierusalim cu 2.700 de ani în urmă'', se precizează într-un comunicat al Autorităţii pentru antichităţi în care este citat arheologul Shlomit Weksler-Bdolah. 

Guvernatorii Ierusalimului, numiţi de către rege, sunt menţionaţi de două ori în Biblie, în Cartea a doua a Regilor, care se referă la Iosua ca deţinătorul acestei funcţii, şi în Cartea a doua a Cronicilor, care îl menţionează ca guvernator pe Maaseia, în timpul domniei lui Iosia. 

Anunţul Autorităţii pentru antichităţi vine la câteva săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, decizie care anulează deceniile de diplomaţie internaţională referitoare la statutul oraşului, a declanşat protestele palestinienilor şi îngrijorare internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.