Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arheologii greci au anunțat descoperirea orașului în care au locuit urmașii Troiei

cal troian

Ministerul Culturii din Grecia susţine că arheologii au descoperit primele rămăşiţe tangibile ale unui străvechi oraş considerat prima aşezare a prizonierilor războiului troian, conform descoperă.ro

În cadrul unei declaraţii oficiale a ministerului se afirmă că excavările realizate din septembrie până în octombrie, în regiunea Peloponez, au dus la descoperirea „dovezilor existenţei oraşului străvechi” Tenea, considerat prima aşezare a prizonierilor Războiului Troian. Conform Mail Online, acesta a fost cunoscut până în prezent doar din textele vechi.

Printre descoperiri se numără ziduri, podele din lut, piatră şi marmură, obiecte din gospodărie ceramice şi peste 200 de monede ce datează din secolul IV î.Hr. De asemenea, printre rămăşiţe au fost descoperite şi două recipiente din ceramică în care se află rămăşiţele a doi fetuşi. Obiectele sunt neobişnuite deoarece vechii greci obişnuiau să-şi îngroape persoanele decedate în cimitire aflate în afara zidurilor oraşului.

Arheologul Elena Korka, ce a excavat zona încă din 2013, a afirmat că, până acum, echipa sa a săpat în zona cimitirelor din jurul oraşului. „Anul acesta am excavat şi părţi ale oraşului”, a declarat Korka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.