Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhidruidul de Stonehenge a oficiat o ceremonie de rugăciune la British Museum dedicată celebrului sit neolitic

stonehenge

Arhidruidul de Stonehenge a oficiat o ceremonie de rugăciune la British Museum pentru a marca deschiderea unei noi expoziţii dedicate sitului preistoric Stonehenge, informează DPA şi PA Media.

Oficiată de Rollo Maughfling, arhidruid de Stonehenge şi Marea Britanie, ceremonia a durat 15 minute şi a inclus incantaţii şi binecuvântări sub forma unor chemări şi răspunsuri în faţa unui grup de 25 de persoane.

Rollo Maughfling a oficiat acea slujbă în ţinuta sa completă de ceremonie pentru a binecuvânta expoziţia intitulată ''The World of Stonehenge'', care include peste 430 de obiecte provenite din şapte ţări şi care le oferă vizitatorilor şansa de a afla mai multe despre misterele monumentului neolitic.

Rollo Maughfling deţine cel mai înalt rang în rândul druizilor din Marea Britanie şi a oficiat ceremonii anuale dedicate solstiţiilor şi echinocţiilor la Stonehenge timp de 30 de ani, potrivit Agerpres.ro.

În vara anului 2014, circa 40.000 de persoane au participat la ceremonia celebrată de acesta la Stonehenge cu prilejul solstiţiului de vară.

''Această expoziţie este minunată şi se întâmplă o dată la mulţi ani, poate o şansă unică în viaţa noastră, când putem vedea o astfel de colecţie fantastică a vieţii, vremurilor şi culturii de la Stonehenge reunite într-un singur loc'', a declarat arhidruidul pentru PA news.

''Este, de asemenea, adevărat că Stonehenge revine din nou în atenţie, după ce a fost interzis în timpul ocupaţiei romane şi în vremea bisericii romano-catolice, dar acum putem să îl readucem în atenţie şi, bineînţeles, este fundamental pentru întregul principiu ecologic de salvare a planetei'', a mai spus el.

Aproape două treimi dintre obiectele expuse în cadrul acestei expoziţii sunt împrumutate de la 35 de instituţii, iar majoritatea nu au mai fost expuse în Marea Britanie până acum.

Principalele atracţii includ Discul ceresc de la Nebra, un disc din bronz cu o vechime de 3.600 de ani, despre care se crede că este cea mai veche reprezentare a cosmosului descoperită până în prezent.

Discul, cu un diametru de circa 30 de centimetri, are o patină verde-albastră şi este încrustat cu simboluri din aur care ar reprezenta Soarele, Luna, stelele, solstiţiile şi constelaţia Pleiadelor.

''Este cu adevărat important să-l avem aici, la expoziţie, pe arhidruid, întrucât rolul său este acela de a ne reaminti motivele pentru care monumentul este important astăzi'', a declarat pentru PA Neil Wilkin, curatorul expoziţiei.

''A fost foarte important cu 5.000 de ani în urmă, dar oameni de pe tot teritoriul Marii Britanii şi al Europei sunt în continuare atraşi de monument, aşa cum erau şi în trecut, aşa că aducerea lui aici ne permite să explorăm puterea şi sensul Stonehenge în ziua de astăzi'', a mai spus Neil Wilkin.

''Ne conectează cu lumea naturală, ne conectează cu spiritualitatea şi cu trecutul, este un portal de conectivitate'', a adăugat el.

Expoziţia, găzduită de galeria Sainsbury din cadrul British Museum, este deschisă din 17 februarie până pe 17 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.