Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Aradului a inaugurat proiectul 'Cantina Sfântul Nicolae - Serviciul Masa pe roți pentru bunicii comunității'

Varstnica

Arhiepiscopia Aradului a inaugurat marți la Arad proiectul „Cantina Sfântul Nicolae – Serviciul Masa pe roți pentru bunicii comunității”, informează Glasulcetatii.ro. Reprezentanții eparhiei au prezentat proiectul într-o conferință de presă organizată la Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

Cantina „Sfântul Nicolae” va prepara și distribui hrană caldă pentru 170 de persoane vârstnice și vulnerabile social, potrivit basilica.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

Proiectul are o durată de doi ani și jumătate și este cofinanțat cu 2,7 milioane de lei, bani nerambursabili din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Proiectul se va desfășura prin implicarea comunității locale, dezvoltarea de parteneriate cu marile lanțuri de magazine, înființarea unei platforme de donații și încheierea de parteneriate cu actorii relevanți de pe piața regională: firme, instituții publice și societatea civilă.

Beneficiarii vor fi identificați atât prin sectorul social-filantropic al eparhiei, cât și cu sprijinul DGASPC Arad. Serviciile se adresează arădenilor cu vârsta de peste 65 de ani.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

În 2018, județul Arad înregistra 75.505 de persoane care se încadrau în această grupă de vârstă, din care peste 25.000 numai în municipiul Arad. Statistici din 2017 arată că rata sărăciei relative afectează 20% din persoanele din această categorie, o treime din ele având venituri sub pragul de sărăcie.

Din totalul populației vârstnice a municipiului Arad, doar 325 de persoane beneficiază de servicii sociale publice, jumătate fiind instituționalizate, iar restul la domiciliu, unde locuiesc singure sau se află în grija familiei.

Cantina socială ,,Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului a sprijinit cu hrană caldă persoanele vulnerabile și în timpul stării de urgență impusă de pandemia de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.