Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Dunării de Jos înființează 10 cabinete medicale în cadrul unor mănăstiri

10 cabinete medicale vor fi înființate și dotate cu echipamente în cadrul unor mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos. Investiția este făcută din fondurile bisericii și din donații, iar cabinetele vor fi folosite de călugării cu studii medicale. Primul cabinet a fost inaugurat marți.

Decizia privind înființarea cabinetelor medicale a fost luată în luna septembrie, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos. 10 cabinete medicale dotate cu echipamente și medicamente vor fi înființate în mănăstirile din Eparhia Dunării de Jos unde există călugări cu pregătire medicală.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

„Având în vedere lunga tradiţie a bolniţelor mănăstireşti şi ţinând cont de faptul că unii monahi au studii medicale de specialitate, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat ca această lucrare de oferire a asistenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în spaţii amenajate şi dotate corespunzător. În acest sens, prin contribuţia şi sprijinul domnului Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi managerul unui important lanţ farmaceutic din ţară este posibilă în această perioadă de pandemie prin care trecem dotarea celor 10 cabinete medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Primul cabinet medical a fost inaugurat marți în cadrul unei mănăstiri din Galați.

„Astăzi, în cadrul Mănăstirii ”Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi a avut loc prima acţiune de pregătire şi utilare a spaţiilor destinate activităţii medicale mănăstireşti, integrate în cadrul Clinicii ”Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”. După ce mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirii, acestea au fost amplasate în spaţiul special amenajat şi pregătite potrivit destinaţiei lor. Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.