Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Iașilor a donat 12 injectomate Spitalului de Urgență Neamț

Cancer 360
citostatice medicamente injectie pastile

Spitalul Județean de Urgență Neamț a primit miercuri 12 injectomate pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, anunță Doxologia.

Aparatura medicală a fost oferită de preoții din protopopiatele Piatra Neamț și Roznov, iar cinci dintre aparate au fost achiziționate prin sprijinul Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, potrivit basilica.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

Dr. Daniela Marcoci, managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț, a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă achiziționarea acestor aparate.

„Aceste aparate sunt necesare, le avem și noi în dotare, însă sunt insuficiente. Aceste injectomate se utilizează în secțiile de ATI (Anestezie și terapie intensivă n.r.) și în compartimentele de urgență. Mulțumim preoților și tuturor celor care au contribuit la această donație”.

Valoarea injectomatelor a fost de 44.000 lei. De asemenea, în viitorul apropiat vor fi donate şi alte aparate.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

„Nu este singurul sprijin, mai avem comandate trei monitoare multiparametru C50 și unul dintre aceste monitoare va fi donat de Arhiepiscopia Iașilor, unul de Protopopiatul Piatra Neamț și unul de preoții din cadrul protoieriei”, a declarat părintele Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț.

Injectomatul este un dispozitiv medical cu ajutorul căruia soluțiile injectabile pot fi administrate fără intervenția directă a medicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.