Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Sucevei lansează „Banca de ce (n)-ai nevoie”: scopul proiectului este de a pentru a sprijini persoanele și familiile vulnerabile

Freepik.com
haine, donații

Sectorul Educațional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Inspectoratul Școlar Județean Suceava au lansat vineri programul de voluntariat și responsabilitate socială Banca de ce (n)-ai nevoie. Scopul proiectului este de a sprijini persoanele și familiile vulnerabile cu resurse din comunitate, informează Basilica.ro

Astfel, echipe de voluntari vor colecta, stoca și redistribui produsele donate de cei care au mai mult: alimente, haine, produse de igienă și curățenie, rechizite, mobilă, obiecte casnice.

Vor fi încheiate parteneriate cu instituții, organizații nonguvernamentale, grupuri de inițiativă locale și regionale, dar și cu societăți comerciale. Cele din urmă vor putea să sprijine prin programele proprii de responsabilitate socială.

Echipele vor funcționa în parohii și școli și vor fi formate din preoți, profesori, copii și tineri, asistenți sociali, reprezentanți ai autorităților locale, membri ai unor organizații ale societății civile, oameni de presă, reprezentanți ai consiliilor și comitetelor parohiale, voluntari.

Fiecare echipă va amenaja un spațiu de depozitare accesibil în condiții de siguranță pandemică și de discreție socială, unde oamenii pot dona ceea ce le prisosește sau ceea ce achiziționează în scop caritabil.

Biserica vine în mod discret și neinvaziv în întâmpinarea vulnerabilităților din societate, anunță inițiatorii, iar „școala nu poate să rămână în afara acestui proces, dovedindu-se de fiecare dată un autentic și activ partener de inovație socială pentru Biserică”.

Toți clienții unui colos bancar vor fi FERICIȚI! De ce SURPRIZĂ veți avea parte

„Recomandăm (…) conștientizarea tuturor că un act de generozitate de acest fel presupune (…) înțelegerea faptului că cele ce ne prisosesc, cel mai adesea, se irosesc și e nevoie de mai multă chibzuință și discernământ atunci când vorbim de consum și de ceea ce ne este necesar vieții”, scrie în documentul de prezentare a proiectului.

„Binele se cere a fi făcut cu multă grijă pentru sufletul celui de lângă noi, pentru a nu adânci și mai tare rănile neputinței/suferinței; sărbătorile, mai cu seamă, pot deveni un prilej de reconectare cu valorile netrecătoare ale Bisericii, între acestea, cea dintâi fiind iubirea semenilor”.

Daniela Ceredeev, Inspector școlar de Religie pentru județul Suceava și profesor decorat de Președintele României, este unul din autorii proiectului. În activitatea de la catedră și din comunitate, ea pune accentul în mod deosebit pe activitățile de voluntariat.

„Voluntariatul mi se pare a fi cea mai completă și complexă expresie a altruismului. E transpunerea în fapt a preceptului biblic despre iubirea aproapelui”, a declarat ea într-un interviu acordat Basilica.ro.

Pentru a monitoriza impactul la nivel de eparhie, inițiatorii roagă echipele să se înscrie online în program.

Studiile arată că o cincime din copiii din mediul rural nu se consideră fericiți. Unul din zece copii se duce seara flămând la culcare. Vârstnicii sunt și ei afectați de probleme sociale, iar un român din trei este expus riscului de sărăcie și excluziune socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.