Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Târgoviștei contrazice un preot: Cei care nu au votat la referendum NU riscă să fie excomunicaţi

basilica.ro
BOR ortodoxa biserica

Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie de la Universitatea Valahia din Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta (Dâmbovița), a reacționat extrem de dur după eșecul referendumului. Acesta a recomandat afurisirea şi excomunicarea celor care nu au votat la referendum. Arhiepiscopia Târgoviștei susţine însă că poziţia preotului a fost una emoţională, care nu reflectă linia oficială a Bisericii.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul pe care trebuie îl bei la prima oră: Este foarte amar, dar face minuni pentru sănătate

"Constatăm, cu regret, propagarea postării emoționale prin intermediul unei rețele de socializare, a Pc. Pr. Cosmin Santi.

Ca o mamă iubitoare, Biserica privește cu înțelepciune pe acei fii ai ei care caută orice prilej de a-i converti și de a-i elibera din sclavia păcatului și a răului pe semeni, conform principiului patristic că trebuie să urâm păcatul și întotdeauna să iubim păcătosul.

Biserica nu abordează nici o chestiune legată de opțiunea de exprimare a credincioșilor prin intermediul afurisaniei, anatemei și a excomunicării. Dimpotrivă, Biserica are misiunea de a contribui la vindecarea a ceea ce este rău, întunecat sau păcătos, în societate, vocația ei fiind aceea de a împărtăși, cu milostivire binecuvântarea cerească, de a reconcilia, de a crea punți și, mai presus de toate, de a chema la unitate, solidaritate și comuniune. Prin urmare, considerăm că pentru a construi un viitor bun, frumos și drept pentru toți este nevoie de colaborare, respect reciproc și dorința de înnoire", precizează Arhiepiscopia Târgoviștei într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.