Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Bisericii Catolice, analiză DEVASTATOARE: România suferă de o LIPSĂ ACUTĂ de perspectivă

Robu Ioan arhiepiscop

Egoismul, superficialitatea, minciuna şi oboseala. Sunt cele mai mari obstacole pe care România trebuie să le depăşească, într-o perioadă în care este marcată de o „criză” în ceea ce priveşte credinţa, crede Arhiepiscopul Bisericii Catolice, Ioan Robu.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie: DIICOT vrea REJUDECAREA dosarului lui Traian Berbeceanu

„Cred că răspunsul e dincolo, în diferite feluri ne-am întors noi sau ne întoarcem noi, în fiecare zi poate, faţa de la Dumnezeu, atraşi fiind de idolii acestei lumi. (...) Eu am această convingere că da, după această criză, care nu-i scurtă, se vede, şi nu-i numai la noi, va veni un alt timp, altfel”, a spus ÎPS Ioan Robu, întrebat de jurnalistul de la Gândul dacă şi-a întors Dumnezeu faţa de la noi.

"Democraţia a adus cu sine un paradox. O Biserică liberă să-şi predice învăţăturile, în care se investesc şi astăzi bani grei, dar care pare tot mai departe de enoriaşii săi, în special de cei tineri. Raportul dintre Dumnezeu şi credincioşi apare acum ca un fel de „troc”, în care fiecare îşi face datoria. Divinitatea, pe cea implicită, pentru că „ne-a chemat la existenţă” şi ne poate conduce, în final, „să vedem ceea ce nu am putut cu mintea noastră să ne închipuim”, spune Ioan Robu, citând din Apostolul Pavel.

"Cred că trebuie să depăşească egoismul, superficialitatea, minciuna şi oboseala, descurajarea. Trebuie să mergem înainte, trebuie să ne revenim. Vorbeam înainte de criză. E o criză prelungită prin care trecem noi toţi, dar trebuie să ne agăţăm de ce înseamnă adevăr, ceea ce este bine pentru noi toţi, să lăsăm la o parte egoismul, să înţelegem că nu putem creşte decât împreună, împreună cu toţii. Trebuie să căutăm binele tuturor. Acest obstacol, egoismul. Egoismul.", a răspuns Ioan Robu, întrebat despre cel mai mare obstacol al României de astăzi.

Citeşte şi: Un indicator în limba maghiară a PUS PE JAR un deputat: 'Unii nu se potolesc nicicum...'

Arhiepiscopul şi-a continuat analiza şi a susţinut în cadrul interviului acordat ziarului Gândul că după 100 de ani, România este lipsită de perspectivă şi se aseamănă cu un om care ia medicamente, neconsultând însă niciun medic.

"Cred că suntem un popor care căutăm încontinuu şi nu găsim ce ne trebuie. M-aş lega din nou, aş reveni la întrebarea dinainte, ce trebuie să depăşim: lipsa de perspectivă. Noi semănăm cu un om care ia tot felul de medicamente şi nu se consultă cu niciun medic bun. Încercăm să facem faţă situaţiei de acum, pentru acum, şi nu ne gândim la ceea ce vine sau poate să vină în drumul nostru de popor. Şi îmi pare rău, dar într-adevăr, dacă sunt teme la care m-am gândit de ceva ani încoace, aceasta revine mereu, lipsa de perspectivă, pe care o simt. O simt pretutindeni. Şi îmi vine în minte un fost ministru al Transporturilor care, cu ani în urmă, spunea că România nu are nevoie de autostrăzi. Ca să vă dau un exemplu de lipsă de perspectivă.

Or aceasta nu e numai în legătură cu străzile, e în legătură şi cu educaţia, cultura, sănătatea şi aşa mai departe. Lipsă de perspectivă. Toate merg, cu timpul, în defavoarea noastră. Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu să ne lumineze, să ştim că după pasul de astăzi urmeează pasul de mâine, de poimâine, de la anul şi aşa mai departe, nu numai pentru noi, personal, dar pentru fiinţa poporului nostru.", a adăugat Ioan Robu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.