DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Negru Vodă

basilica.ro
Mănăstirea Negru Vodă

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a oficiat luni Sfânta Liturghie la Mănăstirea Negru Vodă, care adăpostește moaștele Sf. Ioanichie cel Nou.

În omilia sa, ierarhul a prezentat pe scurt viața sfântului cuvios, amintind de marea bucurie a muscelenilor de a-l avea aproape pe tainicul rugător din Valea Chiliilor, un loc din zona Muscelului unde numeroși sihaștri au viețuit de-a lungul secolelor.

După liturghie a fost oficiată și slujba parastasului pentru ctitorii și slujitorii mănăstirii, scrie Basilica.ro.

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de Egumenul Pimen Bărbieru al Mănăstirii Cetățuia – Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009.

Din data de 20 ianuarie 2013 moaștele sfântului au fost mutate de la Mănăstirea Cetățuia – Negru Vodă la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel.

Cuviosul este mărturisit de credincioși ca ocrotitor al familiilor creștine, mijlocitor pentru cei care doresc să nască prunci și tămăduitor al bolnavilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.