Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Ciprian a îndemnat la pomenirea 'cu recunoştinţă' a înfăptuitorilor Unirii din 1859

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei
Arhiepiscopul Ciprian

Arhiepiscopul Ciprian a participat duminică la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, organizate în Piaţa Unirii din Focşani, unde a îndemnat la pomenirea „cu recunoştinţă” a înfăptuitorilor Unirii din 1859.

Marea Unire din 1918 n-ar fi fost posibilă dacă, în deceniile precedente, nu s-ar fi înfăptuit acele acte mărețe ale poporului român, toate reprezentând rodul rugăciunilor stăruitoare, dar și al eforturilor jertfelnice pe câmpurile de luptă și nu numai, potrivit basilica.ro.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

Așa încât suntem cu toții îndreptățiți, astăzi, să ne bucurăm, să ne gândim la înaintași, să-i pomenim cu recunoștință, dar mai ales să le făgăduim, fiecare în sufletul său, că vom păstra nealterate valorile transmise, patrimoniul cultural și spiritual pe care ei ni l-au încredințat.

Dumneavoastră, vrâncenii și focșănenii, în mod special, aveți această răspundere în fața istoriei, în fața Bisericii, în fața neamului, de a arăta tuturor că suntem și trebuie să rămânem uniți în dreapta credință, în dreapta viețuire în Hristos și în dreapta împreună-lucrare pentru realizarea lucrurilor bune și folositoare pentru noi.

Să ne ajute Dumnezeu să rămânem împreună și să dăm tuturor o mărturie pozitivă că suntem cu adevărat urmași vrednici ai făuritorilor Unirii de la 1859 și, desigur, de la 1918, a afirmat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Manifestările s-au încheiat la fostul sediu al Prefecturii Putna, unde ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a acestui edificiu reprezentativ pentru municipiul Focșani, care, în ultimii ani, a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.

În prima parte a zilei de duminică, Arhiepiscopul Ciprian a oficiat Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum în Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din centrul oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.