Arhiepiscopul Ciprian vorbește despre viaţa Sfântului Ioan Botezătorul: cu ce se hrănea acesta

Autor: Bran Irina Alexandra

Publicat: 04-01-2021

Actualizat: 04-01-2021

Article thumbnail

Sursă foto: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Arhiepiscopul Ciprian a vorbit despre viaţa Sfântului Ioan Botezătorul, inclusiv despre hrana sa principală, informează Basilica.ro.

Dezastru de proporții: Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului aerian de pasageri

„Sfântul Ioan Botezătorul a fost o personalitate covârșitoare. Toată lumea aflase despre el că și-a trăit viața în pustie, încă din vremea copilăriei și până la vârsta de 30 de ani, numai în rugăciune și asceză.

„Se hrănea, așa cum precizează Sfântul Evanghelist Marcu, doar cu lăcuste și cu miere sălbatică, iar îmbrăcămintea lui era foarte simplă, o haină făcută din păr de cămilă și o cingătoare de piele (Marcu 1:6)”.

„Dar hrana cea mai importantă pentru Sfântul Prooroc Ioan era rugăciunea, starea de comuniune cu Dumnezeu, care îl făcea să sporească în viața duhovnicească, iar pentru întreținerea vieții biologice consuma doar strictul necesar pe care i-l oferea pustia”, a subliniat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în data de 3 ianuarie la Mănăstirea Podul Bulgarului.

La predică, l-a prezentat pe Înaintemergătorul Domnului ca un reformator social și moral al societății iudaice, care se afundase în tot felul de păcate.

„Sfântul Ioan Botezătorul a oferit învățături atât în ceea ce privește reglementarea relațiilor sociale, cât mai ales din perspectiva raportului omului cu Dumnezeu”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri