Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului a murit la vârsta de 81 de ani

basilica.ro
Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului

Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit news.ro.

Potrivit unui anunţ al Arhiepiscopiei, Preafericitul Părinte Hrisostom a decedat luni, 7 noiembrie, la ora 6.40, scrie basilica.ro.

„Preafericitul a adormit în pace după ce a înfruntat cu curaj, răbdare şi determinare creştină încercarea bolii sale”. „Ceea ce am trăit toţi cei care i-am fost aproape în orele dificile ale bolii lui a fost smerenia lui, nobleţea sufletului său şi profunda sa credinţă, precum şi grija pentru turma lui”, se menţionează în anunţul semnat de medicii care l-au îngrijit pe Arhiepiscopul Hrisostom.

Arhiepiscopul Hrisostom s-a născut la data de 10 aprilie 1941 în satul Tala, regiunea Paphos, Cipru. A fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Noii Justiniane şi întregului Cipruîn data de 1 octombrie 2006.

Biserica Ortodoxă a Ciprului este o Biserică Autocefală iar teritoriul său este format din insula Cipru. Autocefalia Bisericii Ciprului a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Efes în 431.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.