Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, în Pastorală: 'Tehnologia digitală facilitează viața planetei, în același timp ne înstrăinează'

Ieronim al II-lea

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a vorbit în mesajul pascal din acest an despre pandemie și efectele acesteia asupra mapamondului.

Arhiepiscopul Atenei a mulţumit medicilor și personalului medical pentru lupta împotriva Covid-19 şi a subliniat că pandemiile sunt un „simptom al mortalității umane”, potrivit basilica.ro.

„Pandemiile erodează modul de viață existent și promovează unul nou. Actuala pandemie ne reglementează digital viața într-un mod aproape universal. Totul se face de la distanță: învățare la distanță, teleconferință, telemuncă”.

„Multe dintre aceste schimbări noi au venit cu ambiția de a rămâne permanente și sunt caracterizate de un paradox: noul, care apare ca o soluție, în același timp ne înrobește. Ceea ce ne facilitează, în același timp ne face dependenți, ne restrânge libertatea. În același timp, tehnologia digitală facilitează viața planetei, în același timp ne înstrăinează”.

„Pandemiile sunt un simptom al mortalității umane, care a intrat în istorie când ne-am întrerupt relația cu Dumnezeu și ne-am transformat în centrul vieții noastre”.

Potrivit conducătorului Bisericii Ortodoxe a Greciei, de la momentul istoric amintit, ne-am concentrat unilateral asupra atenuării problemelor la îndemână și ne lipsește esențialul: „chiar dacă acest virus este învins, mai târziu va apărea un altul, cum se întâmplă mereu în istoria omenirii. Dar dincolo de asta există virusul permanent, moartea vrăjmașul cel din urmă. Cauza problemelor umane este spirituală: este bogăția umană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.