Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Ioachim s-a rugat pentru cei pe care nu îi pomeneşte nimeni

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului
Arhiepiscopul Ioachim

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a oficiat duminică o slujbă de pomenire pentru persoanele înmormântate în cimitirul parohiei Șerbănești din Bacău, a căror identitate nu este cunoscută. Parastasul a avut loc la parohia băcăuană, notează Basilica.ro.

„Avem și sfinți fără nume și eroi fără nume. Să nu ne întristăm, pentru că Dumnezeu ne știe pe fiecare după nume. O rugăciune (pentru cei pomeniți astăzi n.red.) ar putea suna așa: Pomenește, Doamne, pe cei ale căror nume numai Tu le știi, în Împărăția Ta și așază-i cu drepții și cu sfinții!”, a spus Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

În cimitir sunt înhumate o sută de persoane care au fost abandonate la morgă. Înmormântările, dar şi slujbele de pomenire au fost organizate prin implicarea clericilor şi a comunităţii parohiale.

„Ne aducem astăzi aminte, așa cum am făcut-o de fiecare dată și în anii din urmă, de cei pe care îi avem îngropați în cimitirul parohiei, pe care i-am găsit la morgă și pe care i-am înmormântat aici, cu voia lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Sunt peste 96 de persoane îngropate de-a lungul timpului, cu identitate necunoscută”, a declarat părintele paroh Adrian Ghinea.

Au fost pomeniți și Teodora-Magdalena, tânăra decedată în incendiul de la Colectiv, dar și pr. Ionuț Căsăneanu, fiu al parohiei, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc 40 de zile.

De opt ani, în parohia băcăuană a devenit tradiţie ca în perioada cuprinsă între moșii de toamnă și hramul Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, să fie oficiată o slujbă specială de pomenire pentru persoanele necunoscute înmormântate în cimitir. Alimentele şi articolele de îmbrăcăminte achiziţionate/colectate cu acest prilej sunt dăruite copiilor și vârstnicilor instituționalizați, ajungând la 16 așezăminte sociale din cuprinsul eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.