Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Tomisului: 'Starea de alertă nu se justifică. Nu am înţeles de ce s-a prelungit'

teodosie radio dobrogea

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică această decizie. IPS Teodosie a mai spus că nu slujeşte purtând mască, dar că enoriaşilor care participă la slujbe nu li se spune dacă să poarte sau să nu poarte mască, fiecare procedând cum consideră, relatează Agerpres.

Despre anunţul postat la intrarea în Catedrala Arhiepiscopală, potrivit căruia accesul este permis doar cu mască, IPS Teodosie a spus că "este un şablon".

Întrebat dacă sărbătorile de iarnă vor fi marcate de restricţii, el a afirmat că depinde de ce se va hotărî în Europa.

"Eu nu cred, dar trebuie să intuim că cei ne conduc, primind ecouri şi din afară, că nu suntem numai noi, singuri, independenţi, avem toată Europa împreună cu noi, ce se va hotărî în Europa. Vedeţi că, dacă înainte în Rusia se ridicau umbrelele, celorlalţi li se părea că plouă. Acum, în Europa, la Bruxelles, dacă se hotărăşte ceva, iată şi noi trebuie să ţinem, că facem parte din aceeaşi familie europeană", a declarat IPS Teodosie.

Referitor la vaccinarea sa, arhiepiscopul Tomisului a spus că nu face asta nici în următorul an 2022, pentru că, aşa cum a mai declarat, are "alergie", dar că şi-a făcut de mai multe ori teste, toate ieşind negative. Enoriaşilor nu le recomandă să se vaccineze pentru că, potrivit arhiepiscopului Tomisului, el nu este medic.

Despre respectarea distanţării între enoriaşii prezenţi la slujba de Crăciun şi purtarea măştii de protecţie, IPS Teodosie a declarat: "Nu avem motive de distanţare. Nu am înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă pentru că nu se justifică. (...) Nu, noi nu slujim cu mască. (...) Dar nu am spus la nimeni să nu poarte mască, fiecare poartă cum vrea, noi nu cenzurăm în biserică".

IPS Teodosie consideră că vaccinarea "nu prea are o logică, pentru că vaccinaţii pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinaţii, neavând restricţii şi putându-se îmbolnăvi ca şi ceilalţi". "De aceea, s-au folosit termeni atât de confuzi pentru imunizare. Care imunizare, dacă te îmbolnăveşti? Deci minciuna e cam la loc de cinste în perioada aceasta", a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.