Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Țările baltice, apărate de avioane militare germane cu muniție la bord

avion

Pentru prima oara de la începutul crizei ucrainene, spatiul aerian al celor trei republici baltice a început sa fie patrulat de avioane germane Eurofighter cu munitie completa la bord, a relatat duminica Deutsche Welle în limba rusa, potrivit Agerpres.

Karl Müllner, inspector general în cadrul aviatiei germane, a declarat ca armamentul de la bordul avioanelor 'nu reprezinta un mijloc de escaladare', ci vizeaza o eventuala riposta împotriva unui potential adversar în conditii de egalitate. În plus, munitia la bordul avioanelor are rolul de a 'motiva militarii' implicati în misiunea de patrulare de deasupra tarilor baltice, potrivit oficialului militar german.

Avioane germane au mai fost implicate în astfel de misiuni în Letonia, Lituania si Estonia între septembrie si decembrie 2014, dar niciodata cu munitie la bord. Aceasta decizie fusese luata la nivel politic la acea vreme pentru a nu provoca escaladarea conflictului cu fortele ruse, a explicat Karl Müllner.

De la anexarea Crimeii de catre Rusia în martie 2014, tarile baltice si-au declarat nu o data vulnerabilitatea în fata a ceea ce ele considera a fi o politica agresiva a Moscovei. Pe acest fundal de îngrijorare, NATO si-a amplificat patrularea spatiului aerian al celor trei aliati baltici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.