Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma care i-a nenorocit pe ruși îi încântă pe americani, deși renunțaseră la ea: SUA cumpără mai multe rachete Stinger

tv9marathi.com
stinger militar soldat razboi

Armata americană a anunțat că a atribuit un contract în valoare de 625 de milioane de dolari companiei Raytheon Technologies Corp pentru rachete antiaeriene Stinger, în vederea refacerii stocurilor trimise în Ucraina, scrie Reuters.

Rachetele antiaeriene Stinger, fabricate de Raytheon, sunt la mare căutare în Ucraina, unde au reușit să oprească cu succes atacurile rusești din aer, precum și în țările europene vecine care se tem că ar putea fi nevoite și ele să respingă forțele ruse.

Trupele americane au o utilizare limitată pentru actuala rezervă de Stinger - o armă ușoară și autonomă care poate fi desfășurată rapid pentru a apărarea împotriva elicopterelor, avioanelor, dronelor și chiar a rachetelor de croazieră - dar Statele Unite trebuie să își păstreze rezervele în timp ce dezvoltă următoarea generație a unui sistem de apărare aeriană portabil.

Din februarie, Statele Unite au trimis aproximativ 1.400 de Stingers în Ucraina. De asemenea, aliații SUA vor să refacă stocurile de arme pe care le-au trimis Ucrainei în ultimele luni, scrie mediafax.ro.

Contractul pentru până la 1.468 de Stingers a fost atribuit miercuri, potrivit unui document analizat de Reuters, și avea o valoare de până la 687 de milioane de dolari. Livrarea ar putea dura până la 30 de luni.

Separat, Pentagonul caută rachete Stinger care se află deja în inventar, dar care trebuie recondiționate, potrivit documentului.

Linia de producție Stinger a fost închisă în decembrie 2020, a precizat Pentagonul. În iulie 2021, Raytheon a câștigat un contract pentru a fabrica mai multe Stinger, dar în principal pentru guverne străine.

Directorul executiv al Raytheon, Greg Hayes, a declarat analiștilor în timpul unei conferințe telefonice din 26 aprilie că Departamentul american al Apărării nu a mai cumpărat un Stinger de 18 ani: "Unele dintre componente nu mai sunt disponibile în comerț, așa că va trebui să reproiectăm unele dintre componentele electronice ale capului de urmărire. Asta ne va lua ceva timp".

Singura instalație Stinger, din Arizona, produce la o rată redusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.