Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma cu care ucrainenii au învins Flota Mării Negre - A provocat pagube de 500 de milioane de dolari

Facebook
moskva

Reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Andri Iusov, a declarat că dronele maritime ucrainene Magura V5 au produs pagube flotei ruse de la Marea Neagră în valoare de 500 de milioane de dolari, notează RBC, potrivit Rador radio România.

Potrivit lui Iusov, specialiștii GUR continuă să îmbunătățească acest tip de drone. Reprezentantul spionajului militar al Ucrainei a explicat că "secretul dronei maritime Magura constă în priceperea producătorilor ucraineni, care au reușit să creeze un mijloc unic de a învinge flota, armele și personalul inamicului".

Andri Iusov a calificat drona Magura V5 ca fiind unul dintre principalii distrugători ai flotei ruşilor. În plus, potrivit acestuia, nu numai caracteristicile armelor sunt importante, ci și abilitățile spionilor GUR, în special din unitatea specială Grup 13. După cum a remarcat Iusov, această combinație este în mod constant îmbunătățită și dă noi rezultate.

"Flota de la Marea Neagră a agresorului a suferit deja pierderi de peste 500 de milioane de dolari americani, ca urmare a acțiunilor forțelor speciale ale GUR care utilizează dronele Magura" - a afirmat Andri Iusov. Potrivit acestuia, GUR analizează consecințele după fiecare operațiune de succes, la fel cum procedează şi inamicul, care încearcă să elaboreze contramăsuri și tactici pentru a-și proteja navele. Andri Iusov a adăugat că drona Magura este îmbunătăţită, specialiştii lucrând la echipamente, focoase şi alte elemente.

După ce Rusia a declanşat războiul la scară largă împotriva Ucrainei, specialiştii ucraineni au creat drona maritimă Magura V5. Ulterior, Ucraina şi-a înfiinţat o adevărată flotă de drone maritime. Aceste drone atacă navele flotei Rusiei de la Marea Neagră. Zilele trecute, de exemplu, luptători ai GUR au lovit cu o dronă Magura V5 o ambarcaţiune a ocupanților ruşi din Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.