Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ARMA GROAZNICĂ a Rusiei: Cum poate Moscova destabiliza SUA de la distanță

hacker

Rivalitatea dintre cele două mari puteri, SUA şi Rusia, a trecut la un alt nivel. Hackerii ruşi produc o panică imensă peste Ocean. Aceştia ar putea produce pagube imense americanilor conform ultimelor estimări. Exista un risc real de atac informatic, care sa produca daune majore la reteaua electrica a unei tari. S-a intamplat deja, recent, in Ucraina. Si se poate intampla oriunde in lume, inclusiv in SUA.

Citeşte şi: Sfaturile unui celebru medic: Spune cum ne putem feri de cancer

Exista deja un caz cunoscut - piratii informatici au atacat, intr-o jumatatea de ora, trei statii electrice din reteaua ucraineana. Atacul informatic a facut daune asupra unei retele de infrastructura de maxima importanta.  O pana electrica provocata de hackeri poate avea un impact urias - de la controlul traficului aerian, pana la circulatia metroului, semafoare, telefoane mobile, computere. Intr-o baza din Idaho, o echipa de experti americani incearca sa-i identifice pe hackeri si sa-i opreasca. Ei spun ca e simplu pentru niste pirati informatici sa blocheze o retea de curent electric.

Citeşte şi: 36 de teroriști au ucis 1700 de civili: Au fost prinși în Irak, iar pedeapsa e pe măsură

Ca demonstratie, echipa de "aparatori cibernetici" a recreat atacul din Ucraina. Prin metoda comuna de phising, un hacker a furat, prin intermediul unui e-mail "infectat", datele de identificare ale unui angajat. Asa a preluat controlul computerului care controla reteaua electrica. Si a oprit-o. Expertii spun ca se poate intampla si in Statele Unite, unde intreaga infrastructura functioneaza prin intermediul acestor sisteme computerizate. Virusul informatic identificat in Ucraina a fost depistat si in sute, daca nu mii de computere din Statele Unite, care au legatura cu sectoare critice de infrastructura. Supranumit "Energia neagra", virusul a fost asociat cu hackerii rusi, conform Pro TV. Aproximativ 75-80 % din sectoarele vitale de infrastructura din America sunt operate de companii private. Si, in ciuda numeroaselor avertismente venite de la guvern, multe nu iau masuri de protectie suficiente impotriva unor eventuale atacuri informatice. Iar testele au demonstrat ca un atac informatic poate prelua controlul unui generator si chiar ii poate comanda autodistrugerea.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI despre modul în care Google spionează conversațiile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.