Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-arma cu care China a băgat SUA în alertă

Fortele chineze au fost dotate anul acesta cu o noua racheta, Dong Feng 26 (DF-26), considerata una dintre cele mai sofiscate arma balistice ale momentului.

Racheta cu combustibil solit poate fi echipata cu proiective nucleare si conventionale, dar si antinava. Lansata fie din punct fix sau de pe vectori mobili, DF-26 poate dobori tinte manevrabile. Raza sa maxima de actiune este de 3.500 kilometri. DF-26 se distinge printr-o mare viteza de lansare si deplasare.

Citește și: ALERTĂ în SUA: Cea mai mare temere a autorităților s-a adeverit

In opinia analistilor, aceasta arma va permite Chinei sa fie sigure ca nici o tara nu-i va ataca teritoriul fara ca ea poata reactiona. Racheta poate atinge tinte navale gratie unui sistem unic, a carui functionare ramane confidentiala.

Impactul DF-26 garanteaza naufragiul unei nave cu deplasament maxim de75.000 de tone. Constructia modulara a vectorului rachtei permite utilizarea diferitelor tipuri de proiectile. Raza de actiune a armei depaseste distanta dintre China si baza militara americana din Guam, argument care, in opinia specialistilor, ar urma sa blocheze orice tentativa a SUA de a amesteca in dezvoltarea insulelor Paracel, scrie incomemagazine.ro

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Cum omoară ISIS un homosexual

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.