Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Arma secretă' a medicilor de la Matei Balș, în lupta cu virusul COVID: 'Acest tratament va face diferența pentru pacienții vulnerabili'

basilica.ro
medic spital

Medicii de la Institutul Matei Balș folosesc un nou tratament care s-a dovedit eficient în cazurile de infectare cu SARS CoV-2.

„E un tratament despre care vorbim în ultimele luni, sunt anticorpi monoclonali în mai multe variante. Ceea ce știm în momentul de față este că acest tratament este eficient, cu o singură condiție: să fie administrat în momentul inițial, momentul în care pacientul se infectează și este un pacient vulnerabil, ar trebui să prevenim formele severe. Ce înseamnă asta? Când pacientul ajunge la camera de gardă și este un pacient în vârstă sau cu afecțiuni cronice, chiar dacă la început nu sunt complicații, ar trebui să folosim acest tratament tocmai pentru a preveni acele forme severe care îi pun viața în pericol. Pentru că știm că după prima săptămână există riscul de a face complicații, situație care se întâmplă foarte frecvent.

Institutul Matei Balș este printre puținele spitale care au participat la studii clinice încă de la începutul pandemiei. Noi avem experiență și înainte de pandemie, dar vorbim strict de momentele folosite acum, în pandemie. Anticorpii monoclonali au fost încă de la început folosiți, atât cât ne-a permis timpul și cât am putut să o facem cu pacienții noștri. Este evident că acest tratament este cel care va face diferența pentru pacienții vulnerabili”, a declarat, la Antena 3, medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.