Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armand Duplantis a stabilit cea mai bună performanţă din istorie la săritura cu prăjina în aer liber

https://www.golfdigest.com/story/armand-mondo-duplantis-pole-vault-record
duplantis

Atletul suedez Armand Duplantis a stabilit cea mai bună performanţă mondială din toate timpurile la săritura cu prăjina în aer liber (6,16 m), joi, în cadrul reuniunii de la Stockholm, contând pentru circuitul Diamond Leaue (Liga de Diamant), informează EFE, potrivit Agerpres.

După ce a îmbunătăţit de două ori recordul mondial în această iarnă (6,19 m şi apoi 6,20 m, în sală la Belgrad), sportivul scandinav se anunţă drept marele favorit al Campionatelor Mondiale de atletism de la Eugene (SUA), unde vizează să cucerească ultimul titlu care lipeşte din palmaresul său.

Duplantis, în vârstă de 22 de ani, a intrat în posesia recordului mondial în aer liber în septembrie 2020, la Roma, unde a reuşit o săritură de 6,15 m, detronându-l atunci pe ucraineanul Serghei Bubka, care s-a aflat în posesia acestui record din 1994 (6,14 m). El a îmbunătăţit această performanţă cu un centimetru, în cadrul concursului de joi.

Românul Gabriel Bitan s-a clasat pe locul al şaselea în concursul masculin de săritură în lungime de la Stockholm (cu 7,67 m), încheiat cu victoria grecului Miltiadis Tentoglou (8,31 m).

La 400 m garduri masculin, brazilianul Alison Dos Santos s-a impus în 46 sec 80/100, stabilind cea mai bună performanţă mondială a sezonului şi al şaselea timp din istorie în această probă. La feminin, victoria a revenit olandezei Femke Bol, în 52 sec 27/100, nou record al reuniunii din capitala Suediei.

Campionul olimpic la aruncarea suliţei, indianul Neeraj Chopra, a îmbunătăţit încă o dată recordul naţional, cu o aruncare de 89,94 m, clasându-se însă pe locul secund, după campionul mondial en titre, Anderson Peters din Grenada (90,31 m).

Ucraineanca Iaroslava Mahucih, campioană mondială în sală la săritura în înălţime şi neînvinsă în această vară în patru concursuri, s-a clasat de această dată doar pe poziţia a cincea, cu 1,89 m. Victoria a revenit australiencei Eleanor Patterson, cu o săritură de 1,96 m.

Cursa masculină de 100 m, lipsită de marea vedetă Marcel Jacobs, campionul olimpic en titre, a fost câştigată de sud-africanul Akani Simbine, în 10 sec 02/100.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.