Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armania va cumpăra arme de descurajare strategică din Rusia

Operation World
Armenia

Erevanul intenţionează să cumpere de la Rusia armament de descurajare strategică în valoare de 100 de milioane de dolari în cadrul unui nou împrumut în domeniul apărării, a declarat miercuri seara ministrul apărării armean Vigen Sarkisian într-o intervenţie la postul de televiziune Erevan TV, citat de agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, scrie agerpres.ro

Potrivit proiectului de acord, aprobat de guvernul armean la 12 octombrie, Moscova va acorda Erevanului un împrumut pentru finanţarea achiziţionării de arme şi echipamente militare de fabricaţie rusească. 

Armenia ar urma să utilizeze fondurile de credit, cu o scadenţă de 15 ani, în perioada 2018-2022. 

Preşedintele Armeniei, Serj Sarkisian, declarase anterior RIA Novosti că acordul cu privire la acest credit a fost deja semnat şi că aplicarea sa va începe după cele două părţi se vor pune de acord asupra tuturor aspectelor. 

Referitor la armele ce urmează să fie achiziţionate, ministrul apărării armean a specificat că este vorba de "armament de descurajare strategică", fără alte precizări. El a mai spus că Erevanul speră ca acest program cu Moscova să continue. 

În iunie 2015, Rusia şi Armenia au semnat un acord privind acordarea unui credit rusesc Erevanului în valoare de 200 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de armament rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.