Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata a desfășurat soldați pentru întărirea securității în timpul festivalului de la Rio

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Armata braziliană a desfășurat soldați pe străzile din Rio de Janeiro pentru întărirea securității în cel de-al doilea oraș al țării, pe fondul demonstrațiilor familiilor polițiștilor care perturbă menținerea ordinii publice în apropierea deschiderii Carnavalului, scrie marți AFP. ''Ministerul apărării a mobilizat soldații pentru a fi desfășurați imediat'', a anunțat guvernul luni seară. ''Marea sărbătoare populară, care începe oficial la 25 februarie, atrage 1,1 milioane de vizitatori'', potrivit estimărilor primăriei.

Începând de vineri, familiile polițiștilor au blocat accesul la unele din cazărmile din Rio de Janeiro, cerând condiții mai bune și plata salariilor restante. Agenții de poliție nu au dreptul să facă demonstrații. O mișcare similară a avut loc în statul din apropiere Esprito Santo timp de aproape zece zile, determinând trimiterea a peste 3.000 de soldați care să gestioneze valul de violență care a dus la uciderea a peste 140 de oameni, potrivit sindicatului poliției locale, conform Agerpres.

La Rio de Janeiro, autoritățile asigură că patrulele pot fi garantate normal, mișcarea de protest fiind mult mai restrânsă, însă guvernatorul Luiz Fernando Pezao a cerut întăriri din partea armatei pentru a face față fluxului uriaș de turiști care vor veni odată cu apropierea festivalului. Duminică, un suporter a fost împușcat mortal la meciul de fotbal dintre Botafogo și Flamengo, iar poliția militară a stabilit că manifestațiile familiilor polițiștilor a slăbit dispozitivul de securitate, încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.