Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata afgană a cucerit oraşul Kunduz de la talibani (oficiali)

Afganistan taliban

Armata afgană a preluat din nou controlul joi asupra oraşului strategic Kunduz, situat în nordul ţării, după lupte violente care au avut loc în cursul nopţii împotriva rebelilor talibani, au informat oficiali guvernamentali, potrivit AFP. 

"Forţele speciale afgane controlează în prezent oraşul Kunduz", a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Sediq Sediqqi. 

Ministrul adjunct de interne Ayoub Salangi a afirmat că localitatea Kunduz, ocupată luni de insurgenţii islamişti, a fost cucerită în urma unei "operaţiuni speciale". 

Un locuitor al oraşului, contactat de AFP, a declarat joi dimineaţă că luptele continuau totuşi în unele cartiere, iar corpurile lipsite de viaţă ale combatanţilor talibani erau înşirate pe străzi. 

Ocuparea oraşului Kunduz de către talibani, o premieră din 2001, i-a determinat pe mii de locuitori să fugă în faţa perspectivei unei reveniri la regimul fundamentalist pe care miliţiile islamiste l-au instituit în perioada când s-au aflat la conducerea Afganistanului, între 1996 şi 2001. 

De asemenea, a fost o înfrângere serioasă pentru preşedintele afgan, Ashraf Ghani, instalat în funcţie în urmă cu un an, precum şi pentru forţele afgane, singure în prima linie după încheierea misiunii de luptă a NATO în decembrie 2014.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.